Известие

Collapse
No announcement yet.

какво забелязах на връхчето на щеката за маслото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• какво забелязах на връхчето на щеката за маслото

Здравейте
    Вчера проверявам маслото на боксьора 1.6 и гледам на дъното на щеката някакви жълто-бели налепи.Изтрих щеката с парцалче - вкарах я отново и изкарах- пак имаше подобна гад на връхчето. От какво е това?Не ми гори масло, нито антифриз?Много странно.
    1.6 boxer 103 hp/96 godina

а на капачката на маслото ималия тая гняс

Comment

да, има я, приятелю

Comment

на моита когато я внесоха беше същото и направо бех залудел един вика това друг онова накраиа зех хубаво масло и таз гняз изчезна -а преди новото масло сипах нещо за изплакване на мотора но не помня какво точно беше

Comment

ами то моето масло е за смяна скоро и аз така ще направя.най-вероятно е от конденз.
          благодаря те,че внесе успокоение в алфиското ми сърце

Comment

Кондензирани маслени пари, колеги, кондензирани маслени пари. Няма страшно, почиствайте ги чат-пат и при следващата смяна внимавайте какво масло наливате.
            IKL

Comment

Re: какво забелязах на връхчето на щеката за маслото

Първоначално публикувано от драго
              Здравейте
              Вчера проверявам маслото на боксьора 1.6 и гледам на дъното на щеката някакви жълто-бели налепи.Изтрих щеката с парцалче - вкарах я отново и изкарах- пак имаше подобна гад на връхчето. От какво е това?Не ми гори масло, нито антифриз?Много странно.
              Огледай картерната вентилация.
              97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

А да ти е за смяна термостата?
                Mitsubishi Outlander
                Mitsubishi Space Star
                Daihatsu Terios

Comment

И аз имах същия проблем преди няколко дни. Колата стоя три дни под непрекъснат дъжд в планината. Чат-пат я палих за по 10-15 минути по това време щото никъде не мърдахме в гадното време. И изведнъж се появи това нещо. Направо ми се смръзна кръвчицата.
                  По принцип, често отварям капачката да зяпам там, но до сега никога не съм имал тази жълтеникаво бяла гадост по вътрешната страна на капачката. Уточнение: маслото беше селения 20 к, на малко над 15 000 км и на повече от година и половина от предната смяна.
                  Смених го вчера отново със същата селения и това не се появи повече, засега...

Баща ми ми разправяше, че едно време на жигулата ни имало точно същия налеп по капачката. В соц.сервиза му казали, че това е конденз и не е страшно. Просто - смяна на маслото. И аз така направих. Пък ще видим.
                  '98 Alfa Romeo 156 1,8 16V Twin Spark

Comment

Спокойно бе хора.. и аз имах такава гняс по стените под капачката точно преди да сменя маслото. Обрах я с една лъжица :P и след смяната на маслото не се е появявало..
                    97'Alfa Romeo 145 1.6 BOXER - Sold Out
                    02' FIAT PALIO 1.2 Weekend
                    Accord i-ctdi 2.2 Executive

Comment

маслото беше селения 20 к, на малко над 15 000 км и на повече от година и половина от предната смяна
                      Тва повече недей да го правиш ако искаш да я караш тази кола
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Като стана дума пак.... И аз откакто сложих точното масло... направо съм изумен Колкото пъти погледна щеката все умирам от кеф. Бистро като мед. Все едно преди минута е налято. И онова няколко секундно изтракване при палене изчезна Убедих се твърдо, че има значение маслото за АЛФА
                        ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                        sigpic
                        ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Първоначално публикувано от Nasko_77
                          Като стана дума пак.... И аз откакто сложих точното масло...
                          Кое е то ?
                          Виж Алфата ...

Comment

Първоначално публикувано от odisey
                            Първоначално публикувано от Nasko_77
                            Като стана дума пак.... И аз откакто сложих точното масло...
                            Кое е то ?
                            Е то се знае.... СЕЛЕНИЯ 20К "Алфа-Ромео"
                            ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                            sigpic
                            ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Working...
                            X